Home » Ransomware » Ukloniti. Nbes virus fajla (+ oporavak fajlova)

Ukloniti. Nbes virus fajla (+ oporavak fajlova)

Kako ukloniti. [ ] dodatak za ekstenziju fajlova ?

u redu.

Nbes virus je naziv ransomware zlonamjernog softvera. Ovi programi slijede isti dizajn, i djeluju na prilično identičan način. I sve ove prijave su potpuna kuga u vašem sistemu. Ransomware prijetnja koristi trik da bi dobila pristup vašem RAČUNARU. Onda, jednom je unutra, i kvari ga. Nbes koristi AES kriptografiju da šifrirati svaki fajl koji imate. Sve što držiš na kompjuteru će biti zaključano. Dokumenti, slike, glazba, video zapisi. Ništa ne može pobeći od infekcije. Alatka pridaje posebnu “. “ekstenzija na kraju svakog od vaših fajlova. I kada bude na mjestu, to je to. Tvoji fajlovi su beskorisni. Ne možete ih otvoriti, i svaka akcija u pokušaju da ih spasi je besmislena. Jedina opcija za puštanje, ransomware vas napušta, je isplata. Tako piše u poruci za otkupninu da te ostavlja. To je READ_ME. txt fajl, pronađete u svakoj pogoženenoj fascikli, kao i na vašoj radnoj površini. Njegov sadržaj je prilično standardan. Poruka vas je uvalila u trenutnu situaciju. Kaže da vaš sistem boluje od ransomware infekcije. I, ako želite ukloniti enkripciju koju je nametnuta, morate platiti otkupninu. Nemoj platiti tim ljudima ni cent! Čak i ako tražena suma nije toliko nečuvena, stručnjaci i dalje savjetuju protiv plaćanja! Samo pogorsava tvoj problem. Poslušaj njihovu riječ i odbaci svoje podatke. Reci zbogom svojim fajlovima i nastavi dalje. Sljedeci put, napravi sklekove, da ne bi pretrpeo toliki gubitak. Možda izgleda kao oštar savet, ali to je najbolja akcija koju možeš da uzmeš.

Dynamer startup location] u redu.

Kako sam se zarazio?

u redu.

Ransomware alati kao Nbes su prilično podmukli. Oni su varljivi i Invazivni. Češće nego ne, ne shvataš da su na tvom kompjuteru dok ne napadnu. I oni to upravljaju putem prevare i prevare. Međutim, ovim alatima je potrebna dozvola korisnika da ga dobiju, oni još uvijek imaju tendenciju da uđu neopaženo. Kako? Pa, prevarili su te. Oni su plijen tvoje nepažnje, i uspijevaju te Nasamarit. Slažete se da ih pustite i da to ne znaju. I to je zato što si neoprezan u vrijeme kada bi trebao biti ekstra oprezan. Na primjer, kada instalirate trebala ažuriranja ili alate. Freeware i lažne ažuriranja su među najčeškim sredstvima infiltracije. Ali koji god metod, alat se okrene, beskorisno je bez tvoje nepažnje. Na kraju krajeva, ako si dovoljno temeljit, možeš ga uhvatiti na djelu. I, da se pokuša omršavit. Ako se udajete u naivnost i požurite, međutim, nemojte se iznenaditi da pronađete malware na RAČUNARU. I, vrsta ransomware je, nesumnjivo, najgora za zaglaviti. Ako želite Nbes dalje od svog sistema, budite oprezni. Pokušajte biti oprezniji kada imate posla sa freeware, ili bilo čime što dopuštate u vaš sistem. Termin je imperativ u borbi protiv infekcije. S obzirom da su plijen nemara, nemoj to odobriti! Uvijek biraj oprez zbog ometanja, naivnosti i žurbe. Nećeš zažaliti.

u redu. remove nbes ]

Zašto je. Nbes to je opasan dodatak?

]

Jednom Nbes zatvori svoje podatke, ti si u prilična zagonetka. Suočite se sa izborom. Platiti ili ne platiti. I mi kažemo: nemoj. Ne obraćaj ovim ljudima ništa jer ćeš zažaliti što si donio tu odluku. I Evo zašto. Razmisli šta će se desiti nakon što prebaciš novac. Oslanjate se na cyber kriminalce da prođu kroz ono što su obećali. Mislite li da je mudro cekati iznudjivace da se ne bi nagodili? Malo je vjerovatno da hoće. Ali, čak i ako ti pošalju nešto, nakon isplate, nemoj se previše nadati. Šta ako je ključ za dešifrovanje, koji su ti dali, ne radi? Šta ako je pogrešan? Čak i ako je to pravi ključ, šta će se sledeće desiti? Primjenite ga i vaši fajlovi će biti otključan. I, onda? Kljuc za dešifrovanje uklanja enkripciju, a ne enkripciju. Nbes još uvijek vreba negdje na tvom kompjuteru. Nemate nikakvih garancija da neće ponovo napasti. Može biti sat vremena nakon dekodiranja, dan, tjedan, mjesec. Može da se desi. I ako bude tako, hoćeš li opet platiti? Koliko novca si spreman da baciš na ove ljude pre nego što prihvatiš neizbježno? Da tvoji podaci jednostavno nisu vrijedni toga. Da ne spominjem, plaćanje jednako je da daješ pristup svojoj privatnosti strancima. Da, kada prenesete otkupninu, osobne lične i finansijske detalje. Informacije koje cyber zločinci mogu da pristupe i iskoriste. Nepotrebno je reći da to nije poželjan ishod. Zaštitite svoju privatnost od kandži cyber otmičara! Kada pronađete ] preuzeo je vaš sustav, smanjiti gubitke. Odbaci svoje podatke u ime svog privatnog života. Na kraju krajeva, privatnost je nezamenljiva. I dokumenti su.

u redu. u redu.

. Nbes uputstva za uklanjanje ekstenzija fajla

]

Korak 1: Ubijte zlonamjernog procesa

] Korak 2: Otkrij skrivene fajlove
]korak 3: lociraj lokaciju pokretanja : oporavi se. ] dodatak datoteka za proširenje fajlova

Korak 1: zaustaviti zlonamjerni proces koristeći Windows Upravljač zadacima

u redu. u

  redu.
 • Otvorite Upravitelja zadataka pritiskom CTRL + SHIFT + ESC tipke istovremeno
 • u redu.

 • Locirajte proces ransavera. Imaju na umu da je ovo obično nasumični generisani fajl.
 • u redu.

 • Prije nego što ubijete proces, Ukucajte ime na tekstualni dokument za kasnije referencu.
 • u redu.

u redu. end-malicious-process

  ]
 • Locirajte sumnjive procese. Nbes dodatak za šifriranje fajlova.
 • u redu.

 • Desni klik na proces
 • u redu.

 • Otvori lokaciju fajla
 • Završi proces
 • Izbrišite direktorije sa sumnjivim fajlovima.
 • Imaju na umu da se proces može kriti i vrlo je teško otkriti

KORAK 2: Otkrij skrivene fajlove

 • Otvori bilo koju fasciklu
 • Kliknite na “Organizuj” dugme
 • Odaberite “opcije fascikle i pretrage”
 • Odaberite tab “prikaz”
 • Odaberite “Prikaži skrivene datoteke i fascikle” opciju
 • Otkači “Sakrij zaštićene datoteke operativnog sistema”
 • Kliknite “primjeni” i “OK” dugme

KORAK 3: lociraj. Nbes da je početna lokacija za šifriranje virusa za proširenje fajla

 • Kada operativni sistem pritisne istovremeno Pritisnite dugme Windows logo i R ključ.

win-plus-r

Zavisno od vaših OS (x86 ili x64) kretati se do: [
ili
ili
[[62 61]]

 • i izbrišite naziv ekrana: [RANDOM]

delete backgroundcontainer

 • Onda otvorite Explorer i Krećite se ka:

Navigacija do vaše %appdata% fascikle i izbrisati Izvršni fajl.

Možete koristiti vaš msconfig Windows program da dvostruko provjerite tačku pogubljenja virusa. Molim vas, imate na umu da imena u vašoj mašini mogu biti različita kao što semogu napraviti nasumično, zato trebate voditi svaki profesionalni skener da identificirate zlonamjerne dosjee.

KORAK 4: kako povratiti šifrirane fajlove?

 • Metoda 1: prva i najbolja metoda je da obnovite podatke iz nedavne sigurnosne kopije, u slučaju da ga imate.

windows system restore

 • Metod 2: softver za oporavak fajlova -obično kada ransomware šifrira datoteku prvo ga napravi kopijom, šifrira kopiju, a zatim briše original. Zbog ovoga možete pokušati koristiti softver za oporavak fajlova kao profesionalac za obnavljanje podataka da povratite neke od vaših izvornih fajlova.
 • Metoda 3: kopije jačine zvuka -kao posljednje sredstvo, možete pokušati obnoviti vaše fajlove putem kopija zvuka u sjeni. Otvorite jedan dio paketa iz sjene i odaberite drajv koji želite oporaviti. Desnim klikom na bilo koji fajl želite obnoviti i kliknuti izvoz na njega.
This article was published in Ransomware. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.

© 2020 virusistrazivanja.com. All Rights Reserved. Kontakt. Log in