Home » Removal » Ukloni Peet Ransomware virus ] ĐVU)

Ukloni Peet Ransomware virus ] ĐVU)

Kako ukloniti ] ransomware?

u redu.

Čitaoci su nedavno počeli da prijavljuju da će se sljedeća poruka prikazati kada zaèiste svoj računar:

delete backgroundcontainer] Pozor! u redu. u redu. Ne brini, možeš da vratiš sve svoje fajlove! u redu. Svi fajlovi kao što su slike, baze podataka, dokumenti i drugi važni su šifrirani sa najjačim šifriranim i jedinstvenim ključem. u redu. Jedini metod oporavka fajlova je kupovina alata za dekriptu i jedinstveni ključ za vas. ] Ovaj softver će dešifrirati sve vaše šifrirane fajlove. u redu. Kakve garancije imaš? ] Možete poslati jedan od vaših šifriranih fajlova sa računara i dešifrirati ga besplatno. u redu. Ali možemo dešifrirati samo 1 datoteku za džabe. Datoteka ne smije sadržavati vrijedne informacije. u redu. Možete dobiti i pogledati video prikaz za dekriptu za dešifrovanje:
* * Redigovan iz sigurnosnih razloga *]cijena privatnog ključa i dekripta softvera je $980. u redu. Popust 50% dostupna ako nas kontaktiraš prvih 72 sati, to je cijena za tebe je $490. u redu. Imajte na umu da nikada nećete obnoviti vaše podatke bez plaćanja. ] Provjerite imejl “spam” ili “bezvrijedna” fascikla ako ne dobiješ odgovor više od 6 sati. ] ] Da biste dobili ovaj softver trebate napisati na našem e-pošti:gorentos@bitmessage.ch]rezervna adresa e-pošte da nas kontaktirate:] gorentoshelp@firemail.cc[25]]@datarestore]

[ 28] ] je naziv ransomware prijetnje. Dobiva ga od ekstenzije koju pridaje, nakon što napadne. Peet prijetnja pripada zloglasnom obitelji infekcija. Koristi slyness i finese da se Ukliži u RAČUNAR. Zatim, kada uđete, koristi Jake šifriranje algoritma za zaključavanje fajlova. Cilja sve što držite na RAČUNARU. Svi su žrtve ransavera. Dokumenti, arhive, videa, muziku, fotografije. Zakljucali su se. Kao što je rečeno, alatka se apva ‘. peet‘ ekstenzija na kraju svakog. Tako, solidifikujem svoj stisak nad njima. Kao primjer, ako imate sliku koja se zove ‘danas. jpg, ‘ to se menjadanas. jpg. [ ].‘ Nakon što je ekstenzija na mjestu, vaši fajlovi postaju nepristupačni. Da bi to promenio, i ponovo ih okrenuo, treba ti ključ. “Jedinstveni dekripcijski ključ.” Prijetnja Peet je jasna u poruci otkupnine da vas ostavlja. “Jedini metod oporavka fajlova je kupovina alata za dekriptu i jedinstveni ključ za vas.” Da bi dobili ključ, morate platiti otkupninu. “Cijena privatnog ključa i dekripta softvera je $980.” Čak te privlači da plaćaš brže nudeći popust. “Popust 50% dostupna ako nas kontaktiraš prvih 72 sati, to je cijena za tebe je $490.” Poruka je tekstualni fajl, nazvan “_readme.” Nalazi se na vašoj radnoj površini, bunar kao u svakoj fascikli sa ugroženim datotekama. Poslušajte savjete stručnjaka, i ne slijedite zahtjeve, navedeni u poruci. Ne kontaktiraj ove ljude. Nemoj im platiti. Ne Posegni se.

u redu. u redu.

Kako sam se zarazio?

u redu.

Peet infekcija koristi trik za invaziju. To vreba na tvoju nežnost. I, odmarališta na stare ali zlatne metode infiltracije. Češće nego ne, nalazi se na putu putem spam mailova. Dobio si mejl koji izgleda da dolazi iz ugleda kompanije. Kao AMAZONKA ili PayPal. Izbliza bi se otkrilo da je to lažno. Ali, ako si nemaran, Prevarit će te. Imejl pokušava da vas ubedi da kliknete na vezu ili da preuzmete prilog. I, ako to uradiš, završićeš sa Peet ransomware. Učini sebi uslugu i ne daj se nepažnje. Uzmi suprotan pristup i budi posebno temeljit. Pročitaj uslove i uslove, potraži dobar otisak. Provjeri sve prije klika, ili se složiš s njim. Čak i malo dodatne pažnje može uštedeti tonu problema. Oprez pomaže u održavanju PC-a bez zaraze. Nepažnja ne. Napravi pravi izbor, i uvijek radi svoje provjere.

Remove Peet

Zašto je ] opasno?

Poruka za otkupninu se otvara sa “Ne brini, možeš vratiti sve svoje fajlove!” On ima za cilj da vreba tvoju naivnost i strah, i da ti plati. Ali plata nije u tvom najboljem interesu. U stvari, to je protiv toga. Da razmotrimo vaše opcije, hoćemo li? Šta će se desiti ako odlučiš da platiš otkupninu? Pa, ti šalješ novac, i čekaš ključ. Ključ koji su ti sajber otmičari obećali poslati nakon isplate. Ali šta ako ne budu? Na kraju krajeva, ništa ih ne vezuje za to obećanje. Nemaš nikakvih garancija da ti isplata donosi sve osim kajanja. Zapamti da imaš posla sa otmičarima, koji te iznuda za novac. Oni su teško pouzdani pojedinci. Ne oslanjaj se na njih da održi riječ. Mogu odabrati da ti ne pošalju ključ. Mogu vam poslati jednog koji ne može ukloniti enkripciju. Ovi ljudi imaju mnogo načina da te pređu. Ne daj im da se izvuče sa tvojim novcem. Ne troši svoje resurse, vrijeme i energiju, suočavanje s njima. Usklađenost nije način da se ide. Ne pokori se. Nemoj platiti.

Peet instrukcije za uklanjanje

Korak 1: Ubijte zlonamjernog procesa

Korak 2: Otkrijte skrivene datoteke
]korak 3: lociranje lokacije pokretanja
[[144 43]]]šifrirane datoteke

Korak 1: zaustaviti zlonamjerni proces koristeći Windows Upravljač zadacima

 • Otvorite Upravitelja zadataka pritiskom CTRL + SHIFT + ESC tipke istovremeno
 • Locirajte proces ransavera. Imaju na umu da je ovo obično nasumični generisani fajl.
 • Prije nego što ubijete proces, Ukucajte ime na tekstualni dokument za kasnije referencu.

end-malicious-process

 • Locirajte sumnjive procese povezane s Peet Šifriram virusom.
 • Desni klik na proces
 • Otvori lokaciju fajla
 • Završi proces
 • Izbrišite direktorije sa sumnjivim fajlovima.
 • Imaju na umu da se proces može kriti i vrlo je teško otkriti

KORAK 2: Otkrij skrivene fajlove

 • Otvori bilo koju fasciklu
 • Kliknite na “Organizuj” dugme
 • Odaberite “opcije fascikle i pretrage”
 • Odaberite tab “prikaz”
 • Odaberite “Prikaži skrivene datoteke i fascikle” opciju
 • Otkači “Sakrij zaštićene datoteke operativnog sistema”
 • Kliknite “primjeni” i “OK” dugme

KORAK 3: lociranje Peet šifriranje virusa za pokretanje

 • Kada operativni sistem pritisne istovremeno Pritisnite dugme Windows logo i R ključ.

win-plus-r

Zavisno od vaših OS (x86 ili x64) kretati se do:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] ili
ili
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] [[84 83]]

 • i izbrišite naziv ekrana: [RANDOM]

delete backgroundcontainer

 • Onda otvorite Explorer i Krećite se ka:

Navigacija do vaše %appdata% fascikle i izbrisati Izvršni fajl.

Možete koristiti vaš msconfig Windows program da dvostruko provjerite tačku pogubljenja virusa. Molim vas, imate na umu da imena u vašoj mašini mogu biti različita kao što semogu napraviti nasumično, zato trebate voditi svaki profesionalni skener da identificirate zlonamjerne dosjee.

KORAK 4: kako povratiti šifrirane fajlove?

 • Metoda 1: prva i najbolja metoda je da obnovite podatke iz nedavne sigurnosne kopije, u slučaju da ga imate.

windows system restore

 • Metod 2: softver za oporavak fajlova -obično kada ransomware šifrira datoteku prvo ga napravi kopijom, šifrira kopiju, a zatim briše original. Zbog ovoga možete pokušati koristiti softver za obnavljanje fajlova da biste povratili neke od vaših izvornih fajlova.
 • Metoda 3: kopije jačine zvuka -kao posljednje sredstvo, možete pokušati obnoviti vaše fajlove putem kopija zvuka u sjeni. Otvorite jedan dio paketa iz sjene i odaberite drajv koji želite oporaviti. Desnim klikom na bilo koji fajl želite obnoviti i kliknuti izvoz na njega.
 • This article was published in Removal. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.

  © 2020 virusistrazivanja.com. All Rights Reserved. Kontakt. Log in