Home » Removal » Ukloni Mbed Ransomware virus (STOP/ ĐVU)

Ukloni Mbed Ransomware virus (STOP/ ĐVU)

Kako ukloniti ] ransomware?

u redu.

Čitaoci su nedavno počeli da prijavljuju da će se sljedeća poruka prikazati kada zaèiste svoj računar:

delete backgroundcontainer] Pozor! u redu. u redu. Ne brini, možeš da vratiš sve svoje fajlove! u redu. Svi fajlovi kao što su slike, baze podataka, dokumenti i drugi važni su šifrirani sa najjačim šifriranim i jedinstvenim ključem. u redu. Jedini metod oporavka fajlova je kupovina alata za dekriptu i jedinstveni ključ za vas. ] Ovaj softver će dešifrirati sve vaše šifrirane fajlove. u redu. Kakve garancije imaš? ] Možete poslati jedan od vaših šifriranih fajlova sa računara i dešifrirati ga besplatno. u redu. Ali možemo dešifrirati samo 1 datoteku za džabe. Datoteka ne smije sadržavati vrijedne informacije. u redu. Možete dobiti i pogledati video prikaz za dekriptu za dešifrovanje:
* * Redigovan iz sigurnosnih razloga *]cijena privatnog ključa i dekripta softvera je $980. u redu. Popust 50% dostupna ako nas kontaktiraš prvih 72 sati, to je cijena za tebe je $490. u redu. Imajte na umu da nikada nećete obnoviti vaše podatke bez plaćanja. ] Provjerite imejl “spam” ili “bezvrijedna” fascikla ako ne dobiješ odgovor više od 6 sati. ] ] Da biste dobili ovaj softver, morate pisati na naš e-mail:[] restorefiles@firemail.cc
[] rezerve imejl adrese da bi nas kontaktirali
GORENTOS@BITMESSAGE.CH] vaš lični ID
bio jena svoju ruku.

[ 30] ] je tipičan predstavnik porodiceđvu ransomware. Ovaj virus se uvlači u vaš računar da uništi vaš operativni sistem i lične fajlove. Virus slijedi standardna procedura infiltracije. Ona kvari osnovne sistemske direktorije, modifikuje registar i pokreće zlonamjerne procese. Parazit širi svoju korupciju kroz cijeli vaš OS i otkriva fajlove koje su Generisali korisnici. To je nakon vaših slika, glazbe, podataka, dokumenata, arhiva. Ransomware šifrira vaše fajlove sa jakim algoritmima i ograničava vaš pristup. Još uvijek možete vidjeti ikone vaših fajlova, ali ih ne možete prikazati niti uređivati. Sve sa “. [ ] ekstenzija“je pod ključem! Mbed, naravno, obećava rješenje. Zlonamjerni glumci objašnjavaju vašu situaciju, kao i spisak njihovih zahteva u fajlu koji se zove “_readme. txt.” Virus pada i otvara ovaj fajl koji vas poziva da se zaljubudete u akciju. Ne prati uputstva, naravno. Imate posla sa iskusnim manipulatori koji znaju kako da vas prevare. Kriminalci zahtijevaju $480 vrijedne Bitcoin u roku od 72 sati. Prijete da će udvostručiti tražena otkupnina ako ne uspiješ ispuniti rokove. Ne dozvoli da manipulišu tobom. Njihovi trikovi sa socijalnom inženjerstvom privlače ljude u impulsivne i iracionalne postupke. Umjesto toga, uspori stvari! Uzmi vremena da razmotriš svoje opcije! Donijeti ispravnu odluku za tebe, samo imaj na umu da kriminalci imaju tendenciju prevariti svoje žrtve. Plaćanje otkupnine vam ništa ne garantuje!

u redu.

Kako sam se zarazio?

Iako ] uništava totalni kaos, ovaj virus se još uvijek oslanja na standardne distributivne trikove. Koristi bundies, lažna ažuriranja, korumpirane veze, piratski softver, i naravno, spam poruka. Virus vreba u sjenci i vreba naivne korisnike. Nemoj da padneš u njegove zamke! Mbed ne može zaraziti vaš uređaj ako uzmete vrijeme da uradite svoj dio! Vaša marljivost je ključ sigurnog i bez zaraze kompjutera. Čak i malo dodatne pažnje ide dug, dug put! Ne posjećujem sumnjiv sajt. Preuzmite softver i ažuriranja od pouzdanih izvora (poželjno). I naravno, budi oprezna sa svojim inbox. Bilo da je to trenutna poruka ili email, tretiraj sve neočekivane poruke kao potencijalne prijetnje. Uvijek treba vremena da provjere njihove Sendere. Ako vas kompanija neočekivano kontaktira putem e-maila, na primjer, idite na njihovu zvaničnu web lokaciju. Uporedite imejl adrese koje su navedene u upitnu. Ako se ne podudaraju, izbrišite pretvarač odmah. Možete također dvaput provjeriti Sendere tako što ćete ući na njihove adrese u pretraživač. Ako su korišteni za sumnjiv posao, neko se možda žalio online!

Remove Mbed

Zašto je ] opasno?

ransaver je potpuna i potpuna napast. 143 To kvari vaše podatke i čini vaš kompjuter dobrim kao beskorisnim. Možete, naravno, koristiti vaš uređaj za pretraživanje web-a. Međutim, upozorava se da je rensomware napredni virus. Možda prati vaše aktivnosti. Ovaj parazit te gura da platiš otkupninu. Ne predaj se! Takve akcije se ne preporučuju, jer zlonamjerni glumci često ignorišu žrtve kad dobiju otkupninu. Postoje slučajevi kada žrtve plaćaju samo da bi ih više ucenjivali. Postoje i slučajevi kada su žrtve dobile nefunkcionalne ili samo djelimično funkcionalne alate za dešifrovanje. Šta ćeš uraditi ako ti se ovo dogodi? Ne možeš tražiti povrat novca! Kriminalci koriste Bitcoin. Niko ti ne može pomoći da vratiš novac kad završiš transakciju. Ne pravi greške. Smatraj odbacivanje svojim fajlovima. Ako imate rezervne kopije koje su sačuvane na vanjskim uređajima, možete ih koristiti da obnovite podatke. Samo se pobrinite da ] bude potpuno uklonjeno prije nego što pokušate sa takvim operacijama.

Mbed instrukcije za uklanjanje

Korak 1: Ubijte zlonamjernog procesa

Korak 2: Otkrijte skrivene datoteke

korak 3: lociranje lokacije za pokretanje
[br. 146 44]]šifriranih fajlova

Korak 1: zaustaviti zlonamjerni proces koristeći Windows Upravljač zadacima

 • Otvorite Upravitelja zadataka pritiskom CTRL + SHIFT + ESC tipke istovremeno
 • Locirajte proces ransavera. Imaju na umu da je ovo obično nasumični generisani fajl.
 • Prije nego što ubijete proces, Ukucajte ime na tekstualni dokument za kasnije referencu.

end-malicious-process

 • Locirajte sumnjive procese povezane s Mbed Šifriram virusom.
 • Desni klik na proces
 • Otvori lokaciju fajla
 • Završi proces
 • Izbrišite direktorije sa sumnjivim fajlovima.
 • Imaju na umu da se proces može kriti i vrlo je teško otkriti

KORAK 2: Otkrij skrivene fajlove

 • Otvori bilo koju fasciklu
 • Kliknite na “Organizuj” dugme
 • Odaberite “opcije fascikle i pretrage”
 • Odaberite tab “prikaz”
 • Odaberite “Prikaži skrivene datoteke i fascikle” opciju
 • Otkači “Sakrij zaštićene datoteke operativnog sistema”
 • Kliknite “primjeni” i “OK” dugme

KORAK 3: lociranje Mbed šifriranje virusa za pokretanje

 • Kada operativni sistem pritisne istovremeno Pritisnite dugme Windows logo i R ključ.

win-plus-r

Zavisno od vaših OS (x86 ili x64) kako se kretati do:
ili
ili
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run] [[oko 86]]

 • i izbrišite naziv ekrana: [RANDOM]

delete backgroundcontainer

 • Onda otvorite Explorer i Krećite se ka:

Navigacija do vaše %appdata% fascikle i izbrisati Izvršni fajl.

Možete koristiti vaš msconfig Windows program da dvostruko provjerite tačku pogubljenja virusa. Molim vas, imate na umu da imena u vašoj mašini mogu biti različita kao što semogu napraviti nasumično, zato trebate voditi svaki profesionalni skener da identificirate zlonamjerne dosjee.

KORAK 4: kako povratiti šifrirane fajlove?

 • Metoda 1: prva i najbolja metoda je da obnovite podatke iz nedavne sigurnosne kopije, u slučaju da ga imate.

windows system restore

 • Metod 2: softver za oporavak fajlova

-Obično kada ransomware šifrira datoteku prvo ga napravi kopijom, šifrira kopiju, i onda briše original. Zbog ovoga možete pokušati koristiti softver za obnavljanje fajlova da biste povratili neke od vaših izvornih fajlova.

 • Metoda 3: kopije jačine zvuka -kao posljednje sredstvo, možete pokušati obnoviti vaše fajlove putem kopija zvuka u sjeni. Otvorite jedan dio paketa iz sjene i odaberite drajv koji želite oporaviti. Desnim klikom na bilo koji fajl želite obnoviti i kliknuti izvoz na njega.
 • This article was published in Removal. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.

  © 2020 virusistrazivanja.com. All Rights Reserved. Kontakt. Log in