Home » Removal » Kako ukloniti prijetnju ] Ransomware

Kako ukloniti prijetnju ] Ransomware

Kako ukloniti ] ransomware?

u redu.

Čitaoci su nedavno počeli da prijavljuju da će se sljedeća poruka prikazati kada zaèiste svoj računar:

delete backgroundcontainer] Pozor! u redu. Ne brini, možeš da vratiš sve svoje fajlove! u redu. Svi fajlovi kao što su slike, baze podataka, dokumenti i drugi važni su šifrirani sa najjačim šifriranim i jedinstvenim ključem. u redu. Jedini metod oporavka fajlova je kupovina alata za dekriptu i jedinstveni ključ za vas. u redu. Ovaj softver će dešifrirati sve vaše šifrirane fajlove. ] Kakve garancije imaš? u redu. Možete poslati jedan od vaših šifriranih fajlova sa računara i dešifrirati ga besplatno. ] Ali možemo dešifrirati samo 1 datoteku za džabe. Datoteka ne smije sadržavati vrijedne informacije. u redu. Možete dobiti i pogledati video prikaz za dekriptnu alatku:
hši PS: t-7YSRbcuaMa
cijena privatnog ključa i dekriptskog softvera je $980. ] Popust 50% dostupna ako nas kontaktiraš prvih 72 sati, to je cijena za tebe je $490. u redu. Imajte na umu da nikada nećete obnoviti vaše podatke bez plaćanja. u redu. Provjerite imejl “spam” ili “bezvrijedna” fascikla ako ne dobiješ odgovor više od 6 sati. ] Da bi dobili ovaj softver koji vam je potreban na našem e-pošti: restorefiles@firemail. CC. rezervna adresa e-pošte za kontakt sa nama: gorentos@bitmessage. vaš lični ID:

[ 26] ] je još jedna varijanta sajber-prijetnje. “Ransomware” infiltrira vaš sistem, preko podmuklosti i suptilnosti. I čim se to slegne, korupcija se tuži. Alat koristi RSA algoritam za šifriranje da bi zaključao vaše podatke. Da, zaključava svaki fajl, a vi nastavite sa računarom. To uključuje, slike, glazbu, snimke, arhive, dokumente. Sve spada pod kontrolu ransomware. Grod prijetnja se apje ‘. “dodatak, na kraju svakog fajla.” 133 Time, učvrđujući svoj stisak nad svime, imate na RAČUNARU. Kao primjer, fotografija koja se zove “da. jpg” postaje “da. jpg. ]. ‘ Kada se to desi, više nije dostupna. Ne možeš ga otvoriti ili koristiti. Jedini način da se to promijeni, i povrati kontrolu, je putem specijalnog ključa. “Jedini metod oporavka fajlova je kupovina alata za dekriptu i jedinstveni ključ za vas.” Da bi dobili pomoć za dešifrovanje, morate platiti otkupninu. Koštat će vas $980. Da bi vas dodatno privukli u plaćanje, Grod infekcija nudi popust. “Popust 50% dostupna ako nas kontaktiraš prvih 72 sati, to je cijena za tebe je $490.” Nemoj pasti na to. Ransomware okreće mrežu laži i nada se da ćeš pasti na to. Obrati pažnju stručnjacima, i nemoj plaćati tim ljudima ni centa. Ne kontaktiraj ih. Ne Posegni za njima. Oni mogu tvrditi da je usklađenost riješilo vaše probleme, ali to nije slučaj. Usklađenost nije način da se ide. Ako se povinujete, Smještaš se za žaljenje. Ne čini to.

u redu. u redu.

Kako sam se zarazio?

u redu.

Grod prijetnja koristi varku za invaziju. Pretvara se u stare ali zlatne invazivne metode. I, iznad svega, vreba tvoju nepažnje. Uobičajene ludorije uključuju sljedeće. Pretvaranje da je lažni sistem ili ažuriranje programa. Kao, Java ili Blic igrač. Vreba iza zagaðenih veza, stranica ili bujica. Ili, koristeći freeware i spam e-mailove. To su među najčeškim trikovima, Grod mogu pribjeći. I, iako, izgleda kao da ima svoj pick, svi ti trikovi dijele zajedničku potrebu. Niko ne može da dokaže da je uspješan, ako ste oprezni. Infekcija se oslanja na tvoju pometnju, žurbi i naivnost. Treba da preskočiš sve provjere. Da se osloniš na sreću, i ostaviš svoju sudbinu na šansu. Ako to uradiš, povećat ćeš šanse za uspješnu infiltraciju. Pa, nemoj! Ne udovolj, ali umjesto toga, preuzmi suprotan pristup. Uzmite vremena da budete ekstra oprezni. Upamti da pažnja ide daleko, i može ti uštedjeti tonu problema. Oprez vam pomaže da zadržite infekcije van sistema. I, nepažnja vodi do Grod kako se kliže. Napravi pravi izbor.

u redu. Remove Grod u redu.

Zašto je ] opasno?

Nakon Grod napada, i zaključava sve, to vam ostavlja poruku. Poruka za otkupninu, pod nazivom “_readme.” Otvara se sa “Ne brini, možeš vratiti sve svoje fajlove!” Cyber kriminalci koji stoje iza toga, imaju namjeru da se osjećaju lažnim osjećajem sigurnosti. Ne kupuj to. Imate posla sa ljudima koji su šifrirani u vašim fajlovima. Ljudi, koji vas pokušavaju iznuditi za novac zbog njihovog puštanja. Ne dozvolite im da profitiraju od vašeg straha i neostvarljivosti. Prema tome, usklađenost neće donijeti ništa osim kajanja. Učini sebi uslugu i ne vodi taj put. Da razmotrimo vaše opcije, ako želite? Reci, plati. Šta se onda dešava? Čekate da primite ključ za dešifrovanje koji je obećan. Ali šta ako ga ne pošalju? Dali su ti nulu garancije da će nakon isplate biti završeno, da ćeš ga dobiti. Sve što imaš je njihova riječ. I, sajber otmičari teško da su ljudi, možete vjerovati da će održati obećanje. Mogu da biraju da te ukrste, da ti pare i ne pošalju ništa. Čak i ako ti pošalju ključ, može se dokazati beskorisnim. Može biti pogrešan ključ, onaj koji ne može otključati vaše fajlove. Previše je varijabli kada se radi o suočavanje sa tim ljudima. Ne Riskirat! Ne pokori se. Teška odluka, ali ona je prava. Nema dovoljno nacina da se ovo naglasi. Biti poslušna je greška. Ne čini to.

Grod instrukcije za uklanjanje

Korak 1: Ubijte zlonamjernog procesa

Korak 2: Otkrij skrivene fajlove

korak 3: lociraj lokaciju pokretanja
[do 145 40]]šifriranih fajlova

Korak 1: zaustaviti zlonamjerni proces koristeći Windows Upravljač zadacima

 • Otvorite Upravitelja zadataka pritiskom CTRL + SHIFT + ESC tipke istovremeno
 • Locirajte proces ransavera. Imaju na umu da je ovo obično nasumični generisani fajl.
 • Prije nego što ubijete proces, Ukucajte ime na tekstualni dokument za kasnije referencu.

end-malicious-process

 • Locirajte sumnjive procese povezane s Grod Šifriram virusom.
 • Desni klik na proces
 • Otvori lokaciju fajla
 • Završi proces
 • Izbrišite direktorije sa sumnjivim fajlovima.
 • Imaju na umu da se proces može kriti i vrlo je teško otkriti

KORAK 2: Otkrij skrivene fajlove

 • Otvori bilo koju fasciklu
 • Kliknite na “Organizuj” dugme
 • Odaberite “opcije fascikle i pretrage”
 • Odaberite tab “prikaz”
 • Odaberite “Prikaži skrivene datoteke i fascikle” opciju
 • Otkači “Sakrij zaštićene datoteke operativnog sistema”
 • Kliknite “primjeni” i “OK” dugme

KORAK 3: lociranje Grod šifriranje virusa za pokretanje

 • Kada operativni sistem pritisne istovremeno Pritisnite dugme Windows logo i R ključ.

win-plus-r

Zavisno od vaših OS (x86 ili x64) kretati se do:

ili
ili [oko 80]] [[2 82]]

 • i izbrišite naziv ekrana: [RANDOM]

delete backgroundcontainer

 • Onda otvorite Explorer i Krećite se ka:

Navigacija do vaše %appdata% fascikle i izbrisati Izvršni fajl.

Možete koristiti vaš msconfig Windows program da dvostruko provjerite tačku pogubljenja virusa. Molim vas, imate na umu da imena u vašoj mašini mogu biti različita kao što semogu napraviti nasumično, zato trebate voditi svaki profesionalni skener da identificirate zlonamjerne dosjee.

KORAK 4: kako povratiti šifrirane fajlove?

 • Metoda 1: prva i najbolja metoda je da obnovite podatke iz nedavne sigurnosne kopije, u slučaju da ga imate.

windows system restore

 • Metod 2: softver za oporavak fajlova

-Obično kada ransomware šifrira datoteku prvo ga napravi kopijom, šifrira kopiju, i onda briše original. Zbog ovoga možete pokušati koristiti softver za obnavljanje fajlova da biste povratili neke od vaših izvornih fajlova.

 • Metoda 3: kopije jačine zvuka -kao posljednje sredstvo, možete pokušati obnoviti vaše fajlove putem kopija zvuka u sjeni. Otvorite jedan dio paketa iz sjene i odaberite drajv koji želite oporaviti. Desnim klikom na bilo koji fajl želite obnoviti i kliknuti izvoz na njega.
 • This article was published in Removal. Bookmark the permalink for later reference by pressing CTRL+D on your keyboard.

  © 2020 virusistrazivanja.com. All Rights Reserved. Kontakt. Log in